Știi Care Sunt Cele Mai Bogate Alimente În Antioxidanți?

Datorită compușilor activi pe care îi conțin, antioxidanții sunt cei care te ajută să lupți foarte ușor contra radicalilor liberi. Sunt și un veritabil capital atunci când vine vorba despre sănătate care ajută celulele să nu îmbătrânească atât de repede, care protejează organismul de bolile cardiovasculare, inflamatorii și de cancer.

antioxidanti Iată care sunt cele mai bogate alimente în antioxidanți care ar trebui să se regăsească și la tine în alimentație.

Cuișoarele. Cuișoarele sunt foarte bogate în flavonoizi, compuși organici și antioxidanți prezenți în vegetale. Au numeroase proprietăți medicinale și se recomandă atunci când suferi din cauza unei stări de oboseală generală deoarece te ajută să îți întărești sistemul imunitar. Au un efect antiviral, antiseptic, antibacterian și se poate folosi pentru a trata durerile de stomac.

Boabele de cacao. Boabele de cacao sunt foarte bogate în catechine, antioxidanți care pot stimula organismul și care iau prizoniere celulele de grăsime. O veste foarte bună pentru papilele noastre gustative deoarece fac parte din alimentele cele mai bogate în magneziu și antioxidanți. De consumat sub formă de ciocolată cu un minim de 70% cacao.

Cimbrul. Cimbrul este foarte bogat în antioxidanți și compuși fenolici. Aceștia au o mare putere antioxidantă și pot lupta foarte eficient contra bolilor cardiovasculare şi anumitor tipuri de cancer. Cimbrul este cel care poate întări sistemul imunitar și poate lupta contra unor stări febrile sau de oboseală.

Nucile. Nucile sunt cele mai puternice fructe cu un efect antioxidant. Conțin și ele acizi fenolici și flavonoizi. Dar beneficiile lor din domeniul sănătății nu mai trebuie de foarte mult timp demonstrat. Conțin vitamina E foarte bună pentru sănătatea cardiovasculară și lipide care sunt benefice pentru buna funcționare a organismului.

Ceaiul verde și cafeaua. Cafeaua și ceaiul verde conțin acizi fenolici și flavonoizi. Un consum moderat de cafea poate deci să reducă riscurile de a suferi din cauza bolilor cardiovasculare și digestive. Iar ceaiul verde este foarte bogat în proteine și minerale cu efecte benefice asupra sistemului digestiv.

Etichete:

Adaugă Un Comentariu