De Ce Ar Trebui Să Consumi Lapte De Ovăz? Cinci Motive

lapte de ovaz Din familia varietăților de lapte vegetal, laptele de ovăz este unul din cele mai cunoscute. Vrei să descoperi această băutură cu multiple beneficii? Iată care sunt caracteristicile sale principale și de ce ar trebui să îl consumi.

Beneficiile laptelui de ovăz provin direct de la caracteristicile nutriționale ale ingredientului său de bază, sămânța de ovăz.

  1. Un indice glicemic scăzut. Față de alte tipuri de lapte vegetal precum laptele de orez de exemplu, laptele de ovăz are un indice glicemic foarte scăzut față de cel de vacă. Acest lucru înseamnă că este asimilat mai lent de către organism și că este cea mai bună alternativă la laptele de vacă pentru cei care suferă din cauza diabetului.
  2. O băutură 100% vegetală. Laptele de ovăz nu este un lapte în adevăratul sens al cuvântului. Ci mai degrabă o băutură vegetală sau un suc mai precis. Este cea mai bună alternativă la laptele de vacă pentru vegetarieni.
  3. Nu are lactoză, nici colesterol. Datorită faptului că este 100% vegetal, laptele de ovăz nu conține lactoză, nici colesterol. Cea mai sănătoasă alternativă deci pentru laptele de vacă atât de controversat și de blamat.
  4. Cea mai bună sursă consecventă de vitamine. Laptele de ovăz este o sursă foarte bună de vitamine. Mai ales vitamina E și vitamine din grupa B. În plus, mai conține glucide și minerale, dar și beta-glucan, o fibră solubilă care poate încetini absorbția de glucide. Este perfect dimineața alături de muesli sau într-un suc smoothie.
  5. Prepararea sa este una foarte simplă. Laptele de ovăz se poate prepara foarte ușor. Îl poți prepara chiar la tine acasă fără dificultate. Trebuie doar să mixezi în blender 100 de grame de fulgi de ovăz, un litru de apă și un ingredient pentru aromatizare, scorțișoara de exemplu. Filtrează totul și vei obține celebra băutură plină de beneficii.
Etichete:,

Adaugă Un Comentariu