De Ce Ar Trebui Să Consumi Dovleacul Plăcintar?

Dovleacul plăcintar este o legumă vedetă a toamnei, o legumă care umple casa cu miros de sărbătoare. Dar este în același timp un aliat de preț pentru sănătate.

Nutrienții săi sunt cei care ajută la întărirea sistemului imunitar, te ajută să te menții în formă, te ajută să scazi presiunea sanguină și să menții în cea mai bună stare de sănătate organele vitale.

dovleac-placintar Dovleacul plăcintar este cel mai celebru datorită sărbătorii Halloween. Dar asta nu înseamnă că doar în această perioadă ar trebui să profiți neapărat de toate beneficiile sale.

Pulpa dar și semințele sale se pot degusta în orice moment. După ce l-ai copt la cuptor îl poți folosi pentru paste, pentru risotto sau îl poți consuma alături de carne.

Nu numai că te vei delecta cu savoarea sa magică, ci îți va face doar bine atunci când vorbim despre sănătate.

Este cel care te ajută să îți întărești sistemul imunitar. Consumând dovleac plăcintar îți vei face plinul de nutrienți antioxidanți, mai ales alpha caroten și beta caroten, foarte benefici atunci când vine vorba despre anumite funcții ale sistemului imunitar. Deci te poți proteja foarte bine de viruși și cu ajutorul alimentației.

Este cel care te ajută să te menții în formă. Semințele prăjite de dovleac plăcintar sau cele natur conțin proteine și acizi grași. Se pot consuma alături de salate, de cerealele de dimineață sau supe pentru a te bucura de toate virtuțile lor pentru siluetă și sănătate. Pulpa este diuretică, te ajută să lupți contra constipației, conține foarte puține calorii și se poate digera foarte ușor.

Este cel care are efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Cantitatea ridicată de potasiu conținută de legumele iernii precum dovleacul plăcintar, te ajută să menții tensiunea arterială la un nivel ideal. Semințele sale sunt foarte benefice pentru sistemul cardiovascular.

Este benefic pentru întreg corpul. Unii nutrienți din dovleacul plăcintar sunt foarte benefici pentru ficat, vezică, prostată sau ochi. Este un aliment cu un efect anti-inflamatoriu, ideal pentru căile digestive și urinare.

Etichete:

Adaugă Un Comentariu